Klatring

Klatring ved dejlige Hotel Skovly

Ved vores dejlige Hotel Skovly på skønne Bornholm, er der store muligheder for at udleve passionen, Klatring. Bornholm “Øen i søen”, er ideel til klatring.

Bornholm byder på rige klatremuligheder på granit, hvilket er enestående i Danmark. Langs kysten på Nordbornholm har man registreret over 400 traditionelt sikrede klatreruter, i Moseløkken Stenbrud (Allinge), Ringebakkebruddet (Vang) og Klippeløkken Stenbrud (Rønne) findes til sammen over 150 boltede sportsruter, lige som der findes rigtig mange boulder problemer langs Ørnebjergkysten (Hammeren) og i Troldeskoven (Stammershalle).

Der gælder særlige klatrerestriktioner for Helligdomsklipperne, Ekkodalen og Hammershus. Det er således helt forbudt at klatre på Helligdomsklipperne og Hammershus og på den del af Ekkodalen, som ejes af Naturstyrelsen.

Eftersom der i perioder brydes granit i Moseløkken Stenbrud og Klippeløkken Stenbrud er der undertiden klatrerestriktioner her. I øjeblikket er det således helt forbudt at klatre i Klippeløkken Stenbrud. I Moseløkken Stenbrud er det tilladt at klatre i weekender, på helligdage, i ferier og i andre perioder, hvor der ikke bryders granit. Men vær yderst forsigtig, når stenbryderne arbejder, for de håndterer tonstungt maskineri og sprænger undertiden med dynamit.

Highpark Bornholm

Midt i Bornholms smukke natur kun 5 km fra det skønne Gudhjem byder vi velkommen til en oplevelse ud over det sædvanlige i Highpark Bornholm.

Parken har 4 klatrebaner - Mejsebanen, Svalebanen, Uglebanen og Ørnebanen. Banerne har forskellige sværhedsgrader, så alle har mulighed for at have det sjovt! Fra den nemme Mejsebane for de små til den udfordrende Ørnebane, hvor det kan kræve både viljestyrke, kondition og en vis portion mod at fuldføre.  

Highpark Bornholm er en sund, sjov og udfordrende oplevelse for legebørn i alle aldre, det perfekte udflugtsmål for familier og frilufts entusiaster såvel som for firmaarrangementer og events.